Mikkelin vesilaitos

Ajankohtaista asiaa vedestä

Usein kysyttyä?
Käynnissä olevat työkohteet

Annilanrannan vesihuollon rakentaminen Mikkelin Annilassa 

ohjeita rakentajalle

Suunnitteluvaiheessa viemäri- ja vesijohtosuunnitelmaan tarvitaan liitoslausunto.

Liitoslausuntopyyntö tehdään neuvontapyyntönä Lupapiste.fi:ssä.

Liitoslausunto tarvitaan muun muassa, kun olet liittymässä kunnalliseen vesihuoltoverkostoon,  uusimassa tonttijohtoja tai tekemässä laajempaa viemäri- tai vesijohtotyötä.

Katso lisätietoja:

Ohje neuvontapyynnön tekemiseen

Toimintaohje vesihuoltoon liittymisestä

Vesilaitoksen ohjeistus rakentajalle


Ajankohtaista

Mikkelin Vesilaitos palvelee myös netissä
Vesilaitoksen sivut toimivat asiakaspalvelun tukena sekä sivuilla tiedotetaan mahdollisista vesikatkoista ja veden katkaisuista työkohteissa ym ajankohtaista asioista.
21.05.2014

Suojaa vesimittari- ja putket jäätymiseltä

Varaudu alkavaan pakkaskauteen eristämällä vesimittari ja vesiputket hyvin pakkaselta, jotta ne eivät pääse jäätymään. Myös viemärien toimivuuteen on hyvä kiinnittää huomiota. Suojaa vesimittari jäätymiseltä nostamalla lämpötilaa vesimittaritilassa ja lisäämällä lämpöeristettä. Tarkista myös, ettei pakkanen pääse sisään vesimittaritilaan sen tuuletusaukoista ja -ovista.

Jos vesiputki kuitenkin pääsee jäätymään, jätä sulatustyö ammattilaisille ja ota yhteyttä alan putkiliikkeeseen. Jos vesimittarisi on jäätynyt, tilaa mittarin vaihto Mikkelin Vesilaitokselta. Huomioithan, että sulatustyön kustannukset kuuluvat kiinteistön omistajalle.

Mitä viemäriin saa laskea

Koronaviruksen myötä kovassa käytössä olevat desinfioivat puhdistusliinat, maskit ja nenäliinat eivät kuulu wc-pönttöön vaan sekajätteisiin. On hyvä taas muistuttaa siitä, mitä viemäriin saa laskea ja mitä ei?

> Lue lisää

Hulevedet eivät kuulu jätevesiviemäriin

Jokainen voi olla vesiensuojelija, kun hoitaa omalla tontillaan hulevesien ohjaamisen oikein. Hulevedet kuormittavat turhaan jätevesiviemäriverkostoa ja jätevedenpuhdistamoita.

Hulevesiksi kutsutaan sadevesiä ja lumen sulamisvesiä, jotka johdetaan pois kaduilta, katoilta ja muilta vastaavilta pinnoilta.

> Lue lisää

Mikkelin Vesilaitos on Mikkelin kaupungin omistama liikelaitos.
Tutustu myös kaupungin verkkosivuihin:

PALVELUOPAS PÄÄTÖKSENTEKOTIETOA MIKKELISTÄYHTEYSTIEDOT